Opatija: Na izborima za mjesne odbore najviše glasova IDS-u

NA IZBORIMA za članove vijeća 14 mjesnih odbora Opatije najviše je glasova i najveći broj vijećničkih mjesta u 12 mjesnih odbora osvojio Istarski demokratski sabor (IDS), kazala je večeras predsjednica Izbornog povjerenstva Helena Masarić.

Od ukupno 94 mjesta u 14 mjesnih odbora IDS je osvojio 48. Hrvatska demokratska zajednica (HDZ), koja je u nekoliko mjesnih odbora koalirala s Hrvatskom kršćanskom demokratskom unijom (HKDU) i Hrvatskim demokršćanima (HD) osvojila je 16 mjesta, a koalicija Socijaldemokratske partije (SDP) i Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) 17 mjesta. Koalicija Hrvatske narodne stranke (HNS) i Primorsko goranskog saveza (PGS) imat će šest vijećničkih mjesta. Nezavisna lista nositelja Igora Bajoka imat će pet vijećnika i većinu u jednom mjesnom odboru. Po jedno vijećničko mjesto osvojili su Demokratski centar (DC) i Socijalistička radnička partija (SRP).

Na izbore je izašlo 18,4 posto od ukupno 11.513 birača. Opatija ukupno ima 15 mjesnih odbora. Izbori su provedeni u mjesnim odborima Dobreću, Iki, Ičićima, Pobrima, Poljanama, Belvederu, Centru I, Centru II, Kosovu, Punta Kolovi, Tošini, Vasanskoj, Volovskom i Veprincu. Izbori u mjesnom odboru Oprić bit će održani u jesen.

Pročitajte više