Opatija: Otvoren obnovljeni hotel Adriatic

ZAVRŠETKOM prve faze rekonstrukcije opatijski Grand hotel Adraitic stekao je kategoriju "četiri zvjezdice", a uloženo je ukupno 7,2 milijuna eura.

To je večeras, u prigodi svečanog otvorenja obnovljenog Adratica, novinarima rekao direktor Matko Vrdoljak. U sklopu prve faze rekonstrukcije 171 od 308 soba uređena je kao soba visoke kategorije, a sedam soba je prilagođeno osobama s invaliditetom. Predstavnici hotela Morje d. d. iz Portoroža, u Sloveniji, većinskoga vlasnika Grand hotela Adratic, najavili su nastavak ulaganja u taj objekt. Ove se godine planira nastavak rekonstrukcije, odnosno druga faza obnove, te gradnja novog, trećeg, objekta u sklopu hotela. Za gradnju tzv. Adriatica 3, sa 115 soba, izrađen je idejni projekt, a njegovo ostvarenje počet će nakon donošenja detaljnog urbanističkog plana.

Po riječima direktora Vrdoljaka, u Grand hotelu Adriatic na godinu se održava oko 300 stručnih skupova. Oko 75 posto gostiju čine turisti iz Njemačke i Italije, a planira se proširenje na rusko i skandinavsko tržište. Predstavnici Istra Benza d. d., koji je jedan od suvlasnika hotela Morje, rekli su da ta tvrtka ima ukupno četiri velike hotelske kuće, sa 1300 soba. Istra Benz na godinu od turističke djelatnosti ostvaruje više od 40 milijuna eura.

Hoteli Morje imaju 96,17 posto dionica Grand hotela Adriatica, a sredinom travnja objavili su ponudu za preuzimanje preostalih dionica od malih dioničara. Ponuđena je cijena od 377,5 kuna po dionici, a, po riječima direktora Vrdoljaka, postupak otkupa još traje.



Pročitajte više