Opet nestala Matea iz Šibenika, ali je brzo pronađena

Ilustracija: Duško Jaramaz/Pixsell

MALOLJETNA Šibenčanka Matea, čiji je nestanak zadnji put prijavljen u četvrtak na splitskom području, na sigurnom je, obavijestili su jutros iz Centra za socijalnu skrb Šibenik nakon što je u Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba objavljeno da je djevojka ponovno nestala. Informaciju da je maloljetnica pronađena potvrdili su za Šibenik.in i u šibenskoj policiji.

"Naš je zadatak da štitimo maloljetnike, stoga je naša dužnost obavijestiti vas da maloljetnica više nije u evidenciji nestalih. Ona je zbrinuta i sada je na sigurnom", kazala je socijalna pedagoginja Sanja Kale iz Centra za socijalnu skrb Šibenik. 

Kako se doznaje u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj, Matein nestanak prijavljen je čak dva puta prošli tjedan.

"Prvu informaciju o nestanku maloljetnice na šibenskom području zaprimili smo 3. rujna, potom je pronađena 6. rujna i smještena u centar za maloljetnike u Splitu. No, od tamo se udaljila isti dan, dakle 6. rujna, te je ponovno pronađena 7. rujna na području Knina odakle je vraćena u centar u Split", kazala nam je glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske Marica Kosor. 

Na portalu Nestali.hr Matea se još jutros vodila kao nestala, a u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj kazali su kako su službenu obavijest da je Matea pronađena zaprimili tek jutros te su potom izbrisali podatke o nestanku iz nacionalne evidencije. 

Podsjetimo, Matea nestala je i u travnju ove godine iz svog obiteljskog stana u Ulici Petra Preradovića u Šibeniku. Za njom je tada tragala cijela Hrvatska, a ona se za sedam dana sama vratila kući. Budući da je riječ o maloljetnici, iz šibenske policije koja je tada vodila slučaj nisu izlazili s detaljima potrage i nestanka.

Pročitajte više