Opet odgođen početak ponovljenog suđenja bivšem šestinskom župniku

PONOVLJENO suđenje umirovljenom šestinskom župniku Ivanu Čučeku nije započelo ni iz drugog pokušaja jer se svećenik optužen za bludničenje nad djevojčicama zbog bolesti ni danas nije pojavio na zagrebačkom Općinskom sudu, doznaje se od njegovog odvjetnika.

Po riječima odvjetnika Mate Matića, Čuček danas nije došao na sud jer je teško bolestan i određeno mu je mirovanje za što je, kako tvrdi, sudu priložio liječničku dokumentaciju.

Odvjetnik je rekao da će od suda zatražiti detaljan liječnički pregled i vještačenje kojim treba utvrditi je li Čuček sposoban za suđenje koje je zatvoreno za javnost.

Sljedeću raspravu sud će zakazati pismenim putem.

Suđenje protiv Čučeka, u prvom postupku osuđenom na dvije i pol godine zatvora, ponavlja se jer je Vrhovni sud usvojio žalbu branitelja i zbog proceduralnih razloga ukinuo prvostupanjsku presudu.

Njegovi odvjetnici u žalbi su naveli da je sud trebao saslušati i djevojčice koje su ga u proljeće 2000. optužile za bludne radnje tijekom vjeronauka.

U prvom postupku kao svjedoci su saslušani samo roditelji koji su prepričali što su od kćeri čuli o ponašanju njihova vjeroučitelja, a u obzir nije uzeto ni svjedočenja nastavnika šestinske osnovne škole koji su tvrdili kako nikad nisu zamijetili probleme sa župnikom Čučekom.

(Hina) am so

Pročitajte više