Opet plovi: Katamaran do Brača jednom tjedno, načelnica Milne čestitala Višanima na obrani izolacije

Foto: Index

NAKON par dana stanke, katamaran iz Splita opet plovi put Visa. Prekid su izazvali Višani koji su od prošlog tjedna započeli s blokadom luke nezadovoljni odlukom Agencija za obalni linijski promet da katamaran na putu do Visa svraća u Milnu na Braču. Višani i Komižani su dva dana zaredom vratili katamaran u Split, nakon toga je odlučeno da nema smisla da pod takvim uvjetima plovi do Visa i bespotrebno troši gorivo, pa je plovio samo do Milne. 

Sastanak u Solinu

Ministar Oleg Butković problem je prvi put razmatrao u ponedjeljak. Kompromis tada nije postignut. Jučer je, pak, potegnuo put Splita te se u Solinu sastao sa županom Zlatkom Ževrnjom, gradonačelnikom Visa Ivom Radicom i ravnateljem Agencije za obalni linijski promet Ivanom Agom Franičevićem. Ovog puta načelnicu Milne Anamariju Rošin nisu zvali. Dogovor je na koncu postignut tako da katamaran jednom tjedno, srijedom, svraća do Milne na putu do Visa.

Rošin: Država ulaže u ovu liniju više od 7 milijuna kuna, a isplativa je niti 16 posto

Anamarija Rošin komentirala je na Facebooku kako ovakvo rješenje smatra neprihvatljivim i apsurdnim.

"Umjesto na liniju, koja se iz državnog proračuna financira sa 7,1 milijuna kuna, a koja je ,istodobno, isplativa niti 16 posto, Milna se, za utjehu, dodaje na ionako preopterećenu liniju s puno manjim kapacitetom. Argumente razboritosti, racionalnosti i razuma, ovog puta, nažalost, nadvladali su argumenti sile, politikanstvo i demagogija. Međutim, to ne znači da odustajemo. Sigurna sam da će od početka iduće godine, kada će se raspisati međunarodni natječaj, Milna imati svoju katamaransku liniju, ne više u zagradama, kao opcionalna luka, nego nezaobilazna i glavna jer to po svim parametrima itekako zaslužuje. A to sigurno neće biti na liniji Vis - Split. Višanima čestitam na obrani stečenog prava na izolaciju", komentirala je Rošin.

Pročitajte više