Opet težak rječnik premijera Sanadera: Rupel ne govori istinu!

PREMIJER Ivo Sanader gotovo uvijek kada je u inozemstvu koristi težak rječnik bilo da je riječ o unutarnjim neprijateljima, poput nedavnih verbalnih kanonada upućenih iz New Yorka prema savjetnicima predsjednika Stjepana Mesića, ili pak kad je riječ o "freškom" slučaju ministra vanjskih poslova Slovenije Dmitriju Rupelu.

Ljutiti Sanader

Naime, Sanader je danas iz Bruxellesa odbrusio Rupelu kako laže, odnosno diplomatskim rječnikom rečeno, "Ne govori istinu". Riječ je o tome kako je ministar Rupel danas na Slovenskoj televiziji još jednom ponovio svoje optužbe kako hrvatska pregovaračka stajališta sadrže zemljovide koji “prejudiciraju granicu”. Također ustvrdio je kako Hrvatska pokušava granicu riješiti pristupnim pregovorima, umjesto sukladno "dogovoru Janša - Sanader”. Izjava slovenskog ministra na odlasku izazvala je danas žustru reakcije šefa Vlade.

"To što Rupel kaže naprosto nije istina!", rekao je danas Sanader dodajući kako je istina tek kako Hrvatska u svojim spisima nikada nije prejudicirala sporne točke na granici sa Slovenijom. "Za prijeporne točke predlažemo da se rasprave pred međunarodnim pravosudnim tijelom. To su, na kraju, podržale i vlade i oporbe obiju zemalja", obrazložio je Sanader iz Bruxellesa.

Hrvatska nema problema

Inače, Sanader se nalazi u Bruxellesu gdje će sudjelovati na današnjem sastanku šefova država ili vlada koje pripadaju Europskoj pučkoj stranci (EPP). U svojevrsnoj najavi sastanka premijer Ivo Sanader rekao je kako dolazi "s velikim zanimanjem" kako bi čuo o paketu mjera za suzbijanje financijske krize u Europi. Sanader nije zaboravio napomenuti kako Hrvatska nema ti problema, a  jednoglasnim usvajanjem u Saboru zakona o podizanju jamstva na štednju na 400 tisuća kuna, kao i ostalim vladinim fiskalnim mjerama smanjena je stopa inflacije.

"Sve nam to daje razloga za optimizam da smo Hrvatsku uspjeli osigurati i pripremiti za sve moguće scenarije" zaključio je Sanader u današnjoj najavi.

I.Ć.
Foto: Arhiva

Pročitajte više