Opljačkao Hypo banku u Odžaku: Uhićen pljačkaš sesvetskog Getroa Željko Vrbat

U DERVENTI je 9. travnja uhićen Željko Vrbat, pljačkaš sesvetskog Getroa, rekao je za Index glasnogovornik Uprave policije MUP-a Županije posavske Josip Domiković.

Vrbat je uhićen dan nakon što je u mjestu Odžak opljačkao poslovnicu Hypo banke. Kako doznajemo, određen mu je jednomjesečni pritvor. "Tužiteljstvo rukovodi istražnim radnjama, sudac je odredio jednomjesečni pritvor za Vrbata i jos dvojicu muškaraca koji su osumnjičeni za pljačku. Sada se prikupljaju dokazi, a nakon toga ide se na potvrđivanje optužnice", rekao je za Index sudac za prethodni postupak Kantonalnog suda u Odžaku Jozo Anćić. Odjel za odnose s javnošću MUP-a potvrdio je za Index kako je Vrbat 9. travnja uhićen u Derventi u BiH te da se trenutno nalazi u pritvoru.

Vrbat je rođen 9. srpnja 1963. godine u Derventi, visok je 179 centimetara, tamno plave boje očiju te kratko ošišane smeđe kose. Radi se o invalidnoj osobi jer šepa, odnosno vuče za sobom jednu nogu te mu je jedna ruka djelomice oduzeta, stoji na stranici MUP-a. Za Vrbata policije piše da je naoružan, izrazito opasan i sklon pružanju otpora.

Jedan lopov ubijen, jedan ranjen, plijen 0 kuna

Podsjetimo, Vrbat se nalazio u bijegu od 4. prosinca 2007. godine, kada se s još dvojicom razbojničkih kolega uputio u krvavu pljačku sesvetskog Getroa. Tog crnog utorka, oko 8 sati, trojica naoružanih razbojnika - Kristijan Čabraja, Dubravko Marinić i Željko Vrbat - upala su u trgovački centar i pokušala otuđiti novac od zaštitara tvrtke Sokol Marić. Došlo je do pucnjave na obje strane i pritom su ranjena dva pljačkaša.

Marinić i Čabraja su presreli zaštitare na izlazu iz Getroa, nakon čega je Marinić zapucao iz Uzija, no nije pogodio zaštitare. Čabraja im je oružjem prijetio i vikao neka spuste vreće s novcem. U tom trenutku iz kombija je izašao treći zaštitar, koji je počeo pucati po pljačkašima, te je pogodio oba napadača. Pritom je Dubravko Marinić ubijen, a Kristijan Čabraja teško ranjen.

Vrbat se tada dao u bijeg u osobnom automobilu marke Opel Omega, metalik sive boje, na koji su razbojnici stavili lažne pločice. Vrbat je pobjegao, kako se kasnije ispostavilo, u BiH. Ondje je, kao i svi njegovi prethodnici, priveden na ispitivanje, nakon kojeg je pušten na slobodu jer tjeralica i zahtjev za izručenjem ondje ne vrijede.

Pročitajte više