OPORBA SE VRATILA U CRNOGORSKI PARLAMENT

Nakon više od godinu dana bojkota zastupnici oporbenih stranaka vratili su se u srijedu u crnogorski parlament, nakon što je TV Crne Gore (TV CG) prihvatila ponovno izravno prenositi skupštinska zasjedanja. L

U lipnju prošle godine, TV CG je, nakon transformiranja u javni servis, odlučila zbog velikih troškova ukinuti prenose zasjedanja crnogorskog parlamenta, što je bio povod da oporbene stranke bojkotiraju rad Skupštine.

Pregovori između čelnika Parlamenta, oporbenih stranaka i RTVCG trajali su više od godinu dana, uz posredovanje Ureda OESS-a u Beogradu. Nakon što je uprava Radio-televizije odlučila ubuduće prenositi sve sjednice crnogorskog parlamenta, najveći dio oporbe je odlučio vratiti se u parlament.

Crnogorski parlament treba danas odlučiti hoće li prihvatiti neposredne ili, kako predlaže vladajuća Demokratska partija socijalista (DPS), posredne izbore za tijela državne zajednice

Na dnevnom redu je i Deklaracija o zaštiti Tare, koju je potpisalo više od deset tisuća građana koji se protive izgradnji hidroelektrane "Buk-Bijela" u Bosni i Hercegovini (BiH), kojom bi bio potopljen dio kanjona te rijeke.

(Hina) xdram ybr

Pročitajte više