OPORBA TRAŽI HITNU OSTAVKU PREMIJERA FATOSA NANONA, POLICIJA UPORABILA SUZAVAC



Veliki miting i prosvjed albanske oporbe, organiziran pod geslom "Nano bježi", kojim se tražila hitna ostavka albanskoga premijera Fatosa Nanoa, počeo je u subotu u podne u Tirani i završio intervencijom policije pred zgradom sjedišta vlade na koju su nasrnuli prosvjednici.L

Pred više tisuća sudionika prosvjeda na trgu "Deshmoret e Kombit" u Tirani, čelnik albanske oporbe, bivši albanski predsjednik Sali Berisha, žestoko je optužio aktualnog premijera kazavši da on vodi zemlju u ponor.

Berisha je kazao da pod vodstom Nanoa siromaštvo sve više prijeti Albaniji

Golema masa ljudi krenula je zatim prema sjedištu albanske vlade i kamenjem razbila prozore pokušavajući ući u zgradu u čemu ih je spriječila policija pucajući u zrak.

Policija je također uporabila suzavac za rastjerivanje sudionika prosvjeda a pred sjedištem vlade zatim se rasporedio velik broj pripadnika snaga sigurnosti.

Albanska oporba objavila je da su subotnji prosvjedi najmasovniji i najodlučniji prosvjedi za svrgavanje premijera Nano i njegove korumpirane vlade.

Albanski parlament je sredino, siječnja odbacio zahtjev za izglasavanjem nepovjerenja premijeru Nanou, što je tražila oporba.

Prosvjedi se nastavljaju u napetoj situaciji, a zasad nema vijesti o ozlijeđenima.

(Hina) xbb yrt

Pročitajte više