Optimistični barba Luka: Ja mislim da mi izlazimo iz te... recesije

VRLO JE optimistično raspoložen Luka Bebić. Predsjednik Sabora boravi u Splitu na proslavi Dana grada Svetoga Duje. Sa gradonačelnikom Kerumom poslušao je svetu misu na rivi, a onda dao izjavu. Ne bi se reklo da je bio osobito nadahnut propovijedi. Kao da slušamo nešto iz doba prve petoljetke. 

Kako se zove ta... recesija?

"Ja mislim da mi pomalo izlazimo iz te... recesije. Mi ćemo krajem godine zabilježit značajan napredak", uvjeren je barba Luka, čija se stolica u HDZ-u u posljednje vrijeme opasno zaljuljala par puta. Danas u Splitu nije bilo takvih problema. Rame uz rame sjedio je sa Kerumom, koji se već pokazao dosta stabilnim kad se onomad počupao sa Čabom na rivi, na istom mjestu odakle su danas biskupi kritizirali ateizam.

"Bija sam siguran da će doć"

Kerum se vladao kao dobar domaćin istaknutim HDZ-ovcima, premda mu sinoć na HTV-u urednik Dnevnika 3 Siniša Kovačić nije dao dovoljno vremena da popljuje političku konkurenciju pa je zaprijetio da više nikada neće doći u njegovu emisiju.

Visoka delegacija HDZ-a iz Zagreba na Svetome Duji nije previše iznenadila Keruma. "Split je drugi grad u Hrvatskoj i ja sam bija siguran da će doć, jer je njima u interesu doć'", drži Kerum, koji je već nekoliko puta dosta oštro kritizirao centralnu vlast zbog ignoriranja razvoja Splita i nepokretanja projekata.

Barba Luka ide naprijed

"Vlada podupire aktivnosti. Bez obzira što se nekima dinamika čini usporena, Split ide naprijed. Kao drugi grad u Hrvatskoj, ima velike mogućnost i Split će sigurno ostvariti sve što bude imao zacrtano u svom programu", prštao je naprosto danas optimizam iz barba Luke. Posjet Splitu mora da je djelovao prosvjetljujuće. Gubitak dragog prijatelja Ive Sanadera, Bebić je, čini se, konačno prebolio.

Normalno, nisu HDZ-ovci odjednom došli pameti, nego se bliže izbori pa se valja potruditi za svaki glas da se spase katastrofe koja ih neminovno očekuje. A Kerum zna što govori kad kaže da im je u interesu.

Kosorice još uvijek nema u Splitu, ali bi se mogla pojaviti večeras. 

Pročitajte više