Njemački vlasnik lokala i žena izmislili da su ih za Novu godinu napali Arapi i silovali im gošće

Ilustracija: Gulliver Getty

DRŽAVNO odvjetništvo u Frankfurtu na Majni podiglo je optužbu protiv dvije osobe zbog osnovane sumnje da su početkom godine izmislili napad grupe Arapa i seksualno napastovanje u jednom lokalu u Frankfurtu.
 

Kako stoji u priopćenju državnog odvjetništva, 49-godišnji ugostitelj i jedna 29-godišnja žena su u novogodišnjoj noći s 2016. na 2017. prijavili upad pedesetak migranata arapskog porijekla u njihov lokal u blizini frankfurtskog glavnog željezničkog kolodvora te da su migranti seksualno napastovali gošće i razbijali inventar.

Nisu zabilježeni napadi

Nakon višetjedne istrage se pokazalo da u novogodišnjoj noći "nisu zabilježeni" napadi ovakve vrste, a da se optužena 29-godišnjakinja, koja je navela da je i sama bila žrtva seksualnog napastovanja, u novogodišnjoj noći uopće nije nalazila u Frankfurtu nego, kako tvrde lokalni mediji, u Beogradu.

Policija razmišlja od dvoje optuženih zatražiti i nadoknadu za izlazak na teren, a ispituje se i mogućnost neproduljenja koncesije 49-godišnjaku za obavljanje ugostiteljskog obrta.

Navodni seksualni napadi u Frankfurtu u novogodišnjoj noći izazivali su veliku pozornost medija jer javnost na vijesti ovakve vrste reagira osjetljivo nakon teških izgreda u novogodišnjoj noći 2015./2016. kada je na željezničkom kolodvoru u Koelnu preko stotinu žena seksualno napastovano i opljačkano, a počinitelji su bili migranti, mahom iz sjevernoafričkih zemalja.

Pročitajte više