Optuženi za ubojstvo makarskog kamatara: Nisam kriv, sve mi je smjestila policija

MAKARANIN Milan Nikolić, optužen za ubojstvo makarskog kamatara Gojka Vujčića, do kraja je sud uvjeravao u svoju nevinost. Nisam kriv, lažno sam optužen zahvaljujući policiji, ustvrdio je u svojoj obrani.

"Izgubio sam dobrog prijatelja..."

"Izgubio sam dobrog prijatelja, a policajci su bili vrlo arogantni prema meni. Bio sam na ispitivanju i na poligrafu pa su me nakon toga pustili na slobodu. Policajci su vještaku psihijatru kazali svašta, da sam nasilnik, teški ovisnik o drogama. Srećom pa se vještak sam uvjerio da to nije istina. Novine su također pisale razne neistine. Optužnica je potpuno krivo postavljena, moja krivnja nije dokazana. Gojko je bio dobar čovjek, nas dvojica bili smo dobri. Tek sam se oženio i nisam imao nikakav motiv da počinim ubojstvo", naveo je u svojoj obrani Nikolić, koji je za teško ubojstvo u listopadu 2007. godine osuđen na 15 godina zatvora, no predmet je vraćen na ponovno suđenje kako se bi preciznije utvrdilo kad je Vujčić ubijen.

Tužiteljstvo traži 15 godina zatvora

Osim Nikolića, tada je na 15 godina zatvora osuđen i Srbin Zlatan Filipović, koji je bio oženjen Nikolićevom rođakinjom. Sudili su mu u odsutnosti, no danas ga je tužitelj Žarko Štrbac izbacio iz optužnice. Nema dokaza da je sudjelovao u ubojstvu.

Štrbac je zatražio da Nikolića osude na istu kaznu zatvora kao i u prethodnom suđenju. Po novoj verziji, Vujčića je ubio iz koristoljublja zajedno s još jednom nepoznatom osobom. Tijelo ubijenog nađeno je na plaži između Podgore i Tučepa 22. studenoga 2005. godine. Teško ranjen sa tri hica iz pištolja bačen je još živ s litice...

Nije monstrum da ubije za 15 tisuća kuna...

Nikolićev branitelj Slobodan Mikulić istaknuo je kako njegov klijent dosad nije osuđivan, čak ni prekršajno, te da nema dokaza za osuđujuću presudu. Nejasan je i motiv. Okrivljenik, upozorio je branitelj, nije takav monstrum da bi počinio ubojstvo za 15 tisuća kuna, koje je onda morao još i podijeliti sa supočiniteljem.

Pročitajte više