Oracle Database 10g Release 2 potvrdio svjetski rekord

ORACLE je obznanio novi svjetski rekord standardiziranog testa TPC-H u kategoriji 10 terabajta (TB) za Oracle Database 10g Release 2. Ovim dostignućem Oracle sada drži svjetski rekord za tri najviša faktora skaliranja performansi baze podataka pokazujući iznimne mogućnosti skladištenja podataka.

Oracle drži četiri od pet rekorda performansi TPC-H: TPC-H 300 gigabajta; TPC-H 1 TB; TPC-H 10 TB. TPC-H 3 TB.

Na jednom poslužitelju Sun Fire E25K s procesorima72 UltraSPARC IV+ 1,5 GHz i operacijskim sustavom (OS) Sun Solaris , Oracle Database 10g Release 2 sa sustavom Automatic Storage Management postignut je novi svjetski rekord u performansama -108,099.7/QphH@10000GB, a omjer cijene i performansi iznosi 53,80 USD /QphH@10000GB.

Ovaj standardizirani test posljednji je na opsežnom popisu svjetskih rekorda u performansama za Oracle Database 10g, među koje se ubrajaju i nedavno objavljeni standardizirani testovi TPC-H 1 TB i TPC-H 3 TB s Oracle Database 10g Release 2.

Kao vodeća baza podataka za skladištenje podataka o proizvodnji, Oracle Database 10g Release 2 nudi objedinjeni mehanizam baze podataka za skalabilne implementacije visokih performansi na području skladištenja podataka. Novi rekord na standardiziranom testu ilustrira razlog iz kojeg su klijenti odabrali sustave Oracle na platformi Sun za pokretanje vrlo velikih baza podataka.

Pročitajte više