Oracle uspostavlja Stručni centar za javni sektor u regiji

ORACLE, najveći svjetski proizvođač poslovnog softvera, objavio  je vijest o uspostavljanju Stručnog centra za javni sektor, koji će pružati podršku javnim organizacijama u regiji proširenja Europske unije radi planiranja, razvoja i izgradnje njihovih budućih IT sustava.

Nova organizacija sa sjedištem u Budimpešti pomagat će središnjim, regionalnim i lokalnim organima uprave u 10 novih država članica Europske unije, Hrvatskoj, Rumunjskoj, Bugarskoj, Turskoj i ostalim državama regije kako bi osjetile pogodnosti Oracleova velikog iskustva u provedbi projekata vezanih uz javne usluge i organe državne uprave diljem Europe.

Oracle je vodeći dobavljač softvera za javni sektor u Srednjoj i Istočnoj Europi te je prikupio znatno iskustvo u projektima u javnom sektoru diljem svijeta, a osobito u Europskoj uniji. Stručni centar za javni sektor okupljat će tim vrhunskih stručnjaka koji će moći i savjetovati i pružati podršku javnim tijelima oslanjajući se na najbolja iskustva iz Europe i svijeta, te pomagati lokalnim Oracleovim timovima u realizaciji projekata.

Nakon otvaranja 1. lipnja, Stručni će se centar u prvoj fazi usredotočiti na sljedeća područja: sustavi riznice javnog sektora, carina, porezni sustav, zavodi za statistiku, centri za komunikaciju s građanima te poljoprivredni i socijalni sustavi.

Oracle ima više od 15 godina iskustva u radu s organizacijama u javnom i privatnom sektoru u Srednjoj i Istočnoj Europi, kao i posebno bogato iskustvo u izgradnji IT sustava koji udovoljavaju propisima EU.

Na temelju te stručnosti, Oracle raspolaže sposobnošću i znanjem potrebnim za rješavanje uobičajenih problema javnih organizacija, poput izgradnje sustava oko modela podataka koji rukuju podacima o građanima pristiglim iz različitih dimenzija, stvaranja učinkovitih procesa opsluživanja građana, suradnje među javnim ustanovama i implementacije sustava urednih uplata u poljoprivredne fondove, uz udovoljavanje uvjetima za korištenje fondova EU.

Pročitajte više