Oracle zauzeo poziciju u vodećem kvadrantu izvješća Magic Quadrant

TVRTKA Oracle objavila je da je aplikacijski poslužitelj Oracle Application Server 10g u Gartnerovu “čarobnom kvadrantu” (Magic Quadrant(1)) za 2005. godinu zauzeo mjesto u vodećem kvadrantu.

Gartner tu kategoriju proizvođača definira kao one koji omogućuju višemodalnu obradu transakcija – što obuhvaća klasičan rad s elektroničkim transakcijama (OLTP, engl. online transaction processing) proširen orijentacijom na pružanje podrške, agilnošću implementacija i promjena, produktivnošću te integracijom s vanjskim aplikacijama i događajima.

Prema Gartneru, vodeći proizvođači danas posluju uspješno, imaju jasnu viziju tržišnih kretanja te aktivno povećavaju vlastite sposobnosti kako bi zadržali vodeće mjesto na tržištu.

U ovom je utjecajnom izvješću svaki proizvođač procijenjen ovisno o svom strateškom smjeru, cjelovitosti vizije i sposobnosti ispunjavanja obećanja. Magic Quadrant obuhvaća proizvođače sposobne za pružanje arhitekture orijentirane na usluge, softverske arhitekture vezane uz događaje, podrške za “sabirnicu usluga”, napredne međuoperabilnosti web-usluga, obuhvaćanja više raznorodnih platformi, međuoperabilnosti u heterogenim okruženjima i sukladnosti sa standardima te vrhunske kvalitete usluge.

Oracle Application Server 10g integrirana je platforma za pokretanje aplikacija zasnovana na standardima, koja tvrtkama svih veličina omogućuje bolji odgovor na promjene u potrebama poslovanja. U jednom paketu nudi potpunu podršku za J2EE i grid računalstvo, ugrađeni softver za portale poslovnih okruženja, brzu cache memoriju, poslovna istraživanja i odlučivanje, brz razvoj aplikacija, integraciju aplikacija i poslovanja, mogućnosti bežične komunikacije, web-usluge i još mnogo toga.

Budući da je Oracle Application Server 10g optimiziran za grid računalstvo u poslovnim okruženjima, korisnicima omogućuje ostvarivanje veće raspoloživosti njihovih informacijskih sustava te smanjenje troškova hardvera i administriranja.

Pročitajte više