orahovica: pucnjava u disko-klubu, lakše ranjena jedna osoba

Policijska uprava virovitičkopodravska izvijestila je večeras da je danas privela 44godišnjeg Mirka K. iz Čačinaca koji je u ranim jutarnjim satima ranio iz pištolja Pavla V. (46) u disko klubu Virago u Orahovici. L

Pavao V. srećom nije teško ozlijeđen, niti je ozlijeđen itko drugi u klubu. U Domu zdravlja su mu konstatirane lakše tjelesne ozljede - strijelna rana od desnoga ruba brade do desne obrve.

Policija je po nalogu istražnoga suca pretražila obiteljsku kuću Mirka K. i njegov automobil i pronašla pištolj iz kojega je najvjerojatnije ispaljen hitac, za koji je imao oružani list. Policija je pronašla i pušku za koju je imao oružani list, te pušku i pištolj za koje nije imao dozvolu.

Protiv njega će Županijskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru biti podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstvo u pokušaju i kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Budući da za dio oružja nije imao dozvolu, bit će predan i zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka u Prekrašjnom sudu u Orahovici.

Pročitajte više