Orašje: Predizborni skup HDZ-a

PREDSTAVLJAJUĆI večeras program HDZ-a na predizbornom skupu te stranke u Orašju, prva na HDZ-ovoj listi za 11. izbornu jedinicu, Zdenka Babić Petričević istaknula je kako će HDZ posvetiti posebnu pozornost pitanju zdravstva posavskih Hrvata, ističući kako se to posebno odnosi na proširenje oraške Županijske bolnice, koju je posjetila uoči skupa.

Ocijenila je kako se sadašnja vlast Republike Hrvatske ne brine za bosanskohercegovačke Hrvate te da se to mora promijeniti, jer je briga za Hrvate u BiH interes Hrvatske.

Posebno se osvrnula na položaj hrvatskih branitelja, kazavši kako je potrebno donijeti Zakon o braniteljima kojim bi se izjednačila prava svih sudionika Domovinskog rata.

"Ne može se razmišljati o budućnost, ako se zaboravlja prošlost", kazala je Zdenka Babić Petričević.

Ocijenila je da "sadašnja vlast trguje hrvatskom zemljom i pregovara s drugim državama na štetu svoga naroda".

Predizborni skup HDZ-a u Orašju otvorio je predsjednik odbora HDZ-a Županije posavske, Zvonko Mišković, koji je istaknuo da će posavski HDZ uvijek davati potporu HDZ-u Republike Hrvatske.

Petar Čobanković, predsjednik odbora HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije naglasio je da HDZ ne smije zaboraviti Hrvate koji žive izvan Republike Hrvatske, jer je to ustavna obveza.

Mijo Matanović, šesti kandidat na listi HDZ-a za 11. izbornu jedinicu, naglasio je da je primarna zadaća vraćanje dostojanstva bosanskohercegovačkim Hrvatima koji su branili i gradili Republiku Hrvatsku.

"Rijeka Sava ne treba biti granica kojom će se razdvajati Hrvati, nego kojom će se spajati Hrvati u dvije države. Bez sustavne obnove nema ni kvalitetnog povratka Hrvata na svoja ognjišta u BiH, pa tako i u Posavinu", kazao je Matanović.

Pročitajte više