Orepić: Sukob vlade i Todorića je obiteljski sukob

Foto: FAH

BIVŠI ministar unutarnjih poslova i saborski zastupnik Mosta, Vlaho Orepić, ocijenio je kako "sukob“ Ivice Todorića i vlade možemo okarakterizirati kao "obiteljski sukob" te da izvršna vlast nosi veliki dio odgovornosti zbog nastanka ovakvog Agrokora, priopćeno je iz Mosta.

I zato je saborsko istražno povjerenstvo ključno“, naveo je, između ostalog, Vlaho Orepić. 

"Istraga koja se trenutno provodi u Agrokoru i koja će možda rezultirati uhićenjem Ivice Todorića, potaknuta je kaznenom prijavom koju je podigao Božo Petrov, a istražne procese pokrenuo je upravo Most", priopćeno je iz te stranke

Krajnje je vrijeme da se razotkrije tko je odgovoran za kriminal u Agrokoru kao i za nestanak tolikog novca“, istaknuo je prije sjednice Županijske skupštine Dubrovačko-neretvanske županije.

Fokus javnosti


Objasnio je, navodi Most, kako Ivica Todorić nije mogao sam stvoriti koncern ovakvih razmjera čija sudbina bitno utječe na hrvatsko gospodarstvo i zbog kojeg se čak donio i poseban zakon.

Smatra da Ivica Todorić uporno pokušava prebaciti fokus javnosti samo na poslovanje Agrokora otkako je država preuzela upravljanje.

"Iako smatramo da tu postoji puno spornih detalja, DORH i pravosuđe trebaju što prije utvrditi tko je sve sudjelovao u malverzacijama uz Ivicu Todorića", rekao je Orepić, a priopćava Most.

Pročitajte više