Oreščanin i Ribić su za sučeljavanje kod Cvetojevića. Ribić: Možete zvati i Huića

Screenshot: N1

VILIM RIBIĆ potvrdio je da pristaje na sučeljavanje s Draženom Oreščaninom iz Glasa poduzetnika u emisiji Poduzetnički mindset, koju na N1 televiziji vodi Saša Cvetojević.

Ovaj poziv na sučeljavanje došao je kao reakcija na međusobno prozivanje spomenute dvojice i pozive putem medija da se javno sučele.

Dražen Oreščanin nedugo nakon poziva javio se s pristankom na sučeljavanje.

"Izazov prihvaćen, čekam potvrdu od Vilima. Tražimo tjedan dana kasnije i meč Bujas - Sever! Let’s rumble!" napisao je na Fejsu u javnoj grupi Glas poduzetnika.

I Ribić prihvatio sučeljavanje, poslao priopćenje

Indexu je danas svoj pristanak potvrdio i Vilim Ribić. Rekao je da pristaje na sučeljavanje.

Uskoro je poslao i priopćenje.

"Sa zadovoljstvom prihvaćam poziv Saše Cvjetojevića na dvoboj s Draženom Oreščaninom u njegovoj emisiji Poduzetnički mindset na N1 Televiziji. Prihvaćam taj poziv iako vidim da su i sudac i protivnički igrač iz istog tima.

Međutim, spreman sam i na dvoboj protiv dvojice, i suca i igrača. Ako je igrač u smrtnom strahu neka si pozive u pomoć i Huića. Mogu i protiv trojice, jer boj ne bije broj već istina u srcu igrača", napisao je Ribić.

Pa dodao.

"Ono što jedino tražim od suca i voditelja je da imam istu minutažu kao i njih dvojica, i tražim da emisija bude ozbiljna, da se na bavi trivijalnostima i otrcanim lažima protiv moje osobe, već pitanjima od interesa i budućnosti ove zemlje, npr. tko stvara novu vrijednost, tko financira javne službe, tko je protiv reformi u društvu, kakve nam reforme trebaju, i što je istina o veličini i efikasnosti privatnog i javnog sektora...      

Ne mogu unaprijed osigurati pravedni tretman, ali vjerujem da će dva poduzetnika pokazati da i poduzetnici drže do časti. Iako se nadam korektnosti, moram biti oprezan, jer već i sama najava gospodina Cvjetojevića pokazuje pristranost i slab kontakt s realnošću. Ovdje moram stati u obranu HRT-a koju Cvjetojević napada kao „javnu kuću“ i „moj teren“. Kakva je to besmislica da je HRT moj teren, tamo me pripuštaju na kapaljke, i to najčešće kada se radi o aktualno-trivijalnim temama, i da tamo nema dva tri novinara s integritetom kojima politika ne može ništa ne bi me nikada niti tamo bilo. HRT suptilno vodi brigu da se vladajućoj političkoj opciji, po njenim naputcima, ne pokvari rejting mojim pozivanjem u javno-politički diskurs. Dok je privatnom medijskom sektoru Ribić opasnost jer im svojim socijalnim i demokratskim stajalištima ugrožava ono što je njihov relikt, profiti i niži porezi, dotle je javnom medijskom sektoru Ribić problem zato što istinitim i kompetentnim govorom ugrožava vladajuću politiku", piše Ribić.

"Rezultat: s obzirom da politika pleše kako kapital svira prostor privatnih i javnih medija bitno je sužen i onemogućuje afirmaciju društvenih ideja i demokratskih stajališta u interesu narodne većine koje naši sindikati pronose u skladu s najvišim vrednotama Republike Hrvatske. Afirmaciju dobivaju oni koji te vrednote potkopavaju.

Dakle, već iz tog apsurda vidim što me čeka u emisiji Saše Cvjetojevića, ali navikao sam na podvale pa me teško išta može iznenaditi", napisao je Ribić.

Pročitajte više