Orešković ili netko drugi? MOST za dva tjedna otkriva kandidata za premijera

Foto: FAH

TEHNIČKI premijer pale Vlade Tihomir Orešković mogao bi biti MOST-ov kandidat za premijera na parlamentarnim izborima.

Iako se još nije javno izjasnio, istaknuvši tek da ne misli ni s "lijevima" niti "desnima", Oreškovićev jučerašnji odlazak u Split gdje je bio gost na Ljetnoj školi Europske pučke stranke u Splitu, te kasniji posjet Sinju i Solinu s Božom Petrovom i Mirom Buljom, dovoljno govori.

Kako doznajemo, Orešković još nije donio konačnu odluku hoće li se prikloniti MOST-u, iako Petrov ne skriva da ga želi u svom timu.

S druge strane u MOST-u su nam rekli da će za dva tjedna otkriti svog kandidata za premijera, a do tad bi trebali imati i posložene sve kandidate za ministarske pozicije.

MOST Oreškovića čeka otvorenih ruku

Kako god, ako se Orešković odluči nastaviti baviti politikom, vrlo je izgledno da će se prikloniti MOST-u jer mu je jasno da bez njih nema nikakve šanse ostati na političkoj sceni. A svjestan je i zadnjih izlaznih anketa koje su pokazale da je MOST treća najjača stranka u Hrvatskoj.

Dodajmo još i kako mu je MOST do zadnjeg dana pružao potporu i želio ga zadržati na poziciji premijera, iako je već bilo jasno da Vlada pada, a Miro Bulj ga je opisao kao osobu koja je "pokazala da se s njim ne može upravljati".

Petrov, kako je Index već ranije pisao, je više puta posjećivao Oreškovića i u njegovom stanu, a osim što su dobro surađivali u Vladi, povezani su i ideološki budući da su obojica bliski s Crkvom.

Pročitajte više