Orešković: Pozivam Karamarka i Petrova da podnesu ostavke

Foto: FAH

PREDSJEDNIK Vlade Republike Hrvatske Tihomir Orešković danas je na konferenciji za medije pozvao Karamarka i Petrova da podnesu ostavke.

Izjava premijera Oreškovića.

14:15 Novi izbori nisu nikome u izboru i koštali bi nas 1 do 2 milijardi eura, a i izgubili bismo novce iz europskih fondova.

14:11 Ovo će biti bitka za Hrvatsku i nadam se da će na kraju ljudi donijeti odluke koje su u najboljem interesu Hrvatske i da ćemo zajedno ići naprijed. Hvala lijepo.

14:10 Pozivam Karamarka i Petrova da se povuku sa svojih dužnosti zbog nacionalnih interesa. Tako ćemo potvrditi stabilnost Vlade i provesti reforme i izvesti državu iz krize.

14:08 Sjednica Vlade je otkazana jer sam se išao hitno sastati s članovima SOA-e. Kurikularna reforma se nstavlja.

Ova situcija ugrožava nacionalne interese. Ja sam odlučio i odgodio prodaju obveznica. Kad me Marić zvao, ja sam mu rekao da ne prodaje i da je to najbolje za državu.

14:00 Čeka se dolazak premijera. Ne dajem ostavku niti sam planirao, kazao je.



Uskoro opširnije...

Podsjetimo, iako je HDZ-ov portal jučer objavio da Orešković planira dati ostavku, Index je iz izvora iz Banskih dvora doznao da to nije istina. Naime, dva neovisna izvora iz Vlade potvrdili su nam da Orešković nema namjeru odstupiti s premijerske pozicije već da želi što prije razriješiti gotovo nemoguće kompromitirane odnose između Bože Petrova i Tomislava Karamarka.

"Ova situacija mora se razriješiti "one way or the other", navodno su bile Oreškovićeve riječi ministrima iz HDZ-a i MOST-a malo prije nego što je odgodio jučerašnju sjednicu Vlade.

Naime, Orešković je na sebe preuzeo glavnu ulogu u pomirenju HDZ-a i MOST-a, odnosno između Karamarka i Petrova, a kako je procijenjeno, odgađanje problema previše šteti Hrvatskoj i na vanjskom i na unutarnjem planu.

"Premijer je odlučio riješiti sukobe u sljedećih par dana i preuzeo je glavnu ulogu u 'pregovorima' Karamarka i Petrova. Ovakvo stanje ne smije se nastaviti", kaže nam naš izvor iz Banskih dvora.   

 

Pročitajte više