Orlando Bloom posjetio je Direkciju Sarajevo Film Festivala

POZNATI holivudski glumac Orlando Bloom posjetio je jučer Direkciju Sarajevo Film Festivala (SFF), priopćeno je iz direkcije tog festivala.

Zvijezda filmova Pirati s Kariba, Troya i Gospodar prstenova, već nekoliko dana boravi u Sarajevu gdje zajedno s režiserom Andruchom Waddingtonom i scenaristom Billom Carterom, traži lokacije za novi film "Fools Rush In" koji bi se trebao snimati prostoru BiH.

Knjiga, čiji je autor Bill Carter, govori o ratnom Sarajevu, a nastala je na osnovu dokumentarnog filma "Miss Sarajevo", kojeg je producirao Bono Vox.

Sedmočlana ekipa, među kojima i producenti budućeg filma, razgovarali su s direktorom Sarajevo Film Festivala Mirsadom Purivatrom, izvršnom direktoricom Eminom Ganić, selektoricom Elmom Tataragić i producentom festivala Almirom Palatom. Blooma i ekipu zanimalo je kako teku pripreme za 14. Sarajevo Film Festival te sadržaj ovogodišnjeg festivala.

Bloom je, kako je sam kazao, već od ranije bio upoznat sa Sarajevo Film Festivalom, ali tek nakon posjete "je dobio cjelovitu predodžbu".

U okviru posjete Bloom i gosti su obišli neke od festivalskih lokacija, te imali priliku osjetiti dio atmosfere popularnog Ljetnog kina Heineken koje se priprema ugostiti ovogodišnju brojnu publiku, priopćeno je iz direkcije SFF-a.

R.I.
Foto: SFF

Pročitajte više