Oružana pljačka pošte u Zagrebu, specijalci s puškama na ulicama

OKO 19:30h u petak jedan je naoružani i maskirani razbojnik opljačkao poštu Vukovarskoj ulici u Zagrebu, doznajemo iz zagrebačke policije.

Na teren su odmah izašle temeljne i interventne postrojbe MUP-a, kao i specijalne postrojbe naoružane dugim cijevima. Kako neslužbeno doznajemo, deseci policijskih službenika traga za drskim pljačkašem.

Kako doznajemo od očevidaca s lica mjesta, policija zaustavlja prolaznike na području Martinovke, te vrši pretrese osoba i vozila, ali i prostora lokala u blizini opljačkane pošte.

Operativni analitičar PU zagrebačke Davor Tor kazao je Indexu da u pljački poslovnice Hrvatskih pošta u Vukovarskoj 32 nije bilo ozlijeđenih. Tor je u razgovoru za Index kazao da je razbojnik nakon pljačke pošte pobjegao pješice u nepoznatom smjeru.

Kako neslužbeno doznajemo, policija je u potrazi za naoružanim razbojnikom od područja Martinovke krenula prema centru, pa se pretpostavlja da je pljačkaš pobjegao u smjeru centru Zagreba.

Kako nam je ispričao stanovnik Martinovke I.P., oko 19:50 ugledao je tri pripadnika specijalnih postrojbi MUP-a naoružanih strojnicama kako trče u smjeru obližnjeg parka. Potom je sjeo u automobil, a nedugo zatim su ga zaustavili pripadnici interventne i prometne policije. Pregledali su njegove dokumenta, pogledali u prtljažnik automobila, te ga pustili.

Svi raspoloživi službenici PU zagrebačke intenzivno tragaju za pljačkašem.

Kako doznajemo od voditelja smjene PU Zagrebačke, u pljački pošte otuđeno je oko 7000 kuna, a u vrijeme pljačke u pošti nije bilo mušterija, nego samo tri djelatnice pošte.

Pročitajte više