Oružana pljačka u Zaprešiću: Vlasnik mjenjačnice pogođen u rame i nadlakticu

ORUŽANA pljačka mjenjačnice u kojoj je ozlijeđen 48-godišnji vlasnik Ivo Prkljačić dogodila se danas u poslijepodnevnim satima u Zaprešiću, izvijestila je zagrebačka policija.

Naoružani razbojnik upao je u mjenjačnicu smještenu u Tržnoj ulici broj 1, otuđio neutvrđenu količinu novca pri čemu je ranio 48-godišnjeg vlasnika i pobjegao u nepoznatom smjeru. Svjedoci tvrde da su se iz mjenjačnice čula dva pucnja.

Neslužbeno se doznaje da je vlasnik pogođen metkom u područje ramena i u nadlakticu dok je pokušavao zaustaviti razbojnika. Prkljačić je pokušao spriječiti pljačku, došlo je do hrvanja, a razbojnik ga je želio pogoditi u prsa, ali vlasnik mjenjačnice uspio ga je omesti dovoljno da zadobije manje opasnu rane. Prevezen je u bolnicu Sveti Duh u Zagrebu i navodno nije u životnoj opasnosti.

Neslužbeno se doznaje da je pljačkaš iz mjenjačnice pobjegao automobilom marke Peugeot, a nešto kasnije je u Prečkom pronađen zapaljeni automobil za kojeg se vjeruje da bi mogao pripadati razbojniku. No, iz policije poručuju da automobil koji je pronađen u Prečkom nije Peugeot, ali i dalje utvrđuju ima li veze s pljačkom.

Izgleda da je pljačkaš radio sam, odnosno da nije imao pomagača, a supruga ranjenog vlasnika kaže da je pobjegao odmah nakon što je pucao u Prkljačića pa nije ništa uspio ukrasti. Iz policije poručuju kako s ranjenim Prkljačićem još nisu uspjeli razgovarati jer je na operaciji pa ne znaju je li novac ukraden.

Očevid je u tijeku, a policija traga za pljačkašem koji je navodno mlađi od 30 godina, a nosio je smeđu kapu, dok je na leđima imao ruksak.

Pročitajte više