Oružanu pljačku poslovnice FINA-e izvršila četvorica profesionalnih pljačkaša

PREMA najnovijim informacijama iz Oroslavja saznajemo kako su pljačku izvršila četvorica 20-godišnjaka, pretpostavlja se da se radi o profesionalcima. Tamno plava Lancia, auto s kojim su pobjegli pronađen je kod Hunjke na Sljemenu.

Pljačka poslovnice FINA-e dogodila se jutros oko 9 sati u Oroslavju, gradu nedaleko Zaboka, opljačkana je poslovnica FINA-e. Prema neslužbenim informacijama saznajemo kako je ukradeno oko 150.000 kuna, što je malo s obzirom na to da su u ponedjeljak trebale biti plaće za vojsku i policiju, a banke nisu radile 5 dana.

U pljački nitko nije ozlijeđen, a uz djelatnike u poslovnici se nalazila i jedna klijentica.

Iz kombija zaštitarske tvrtke Sokol Marić, koji je dovezao novac, djelatnici su novce unijeli u poslovnicu, te krenuli.

Čim je kombi dovoljno odmaknuo, u poslovnicu su ušla tri naoružana pljačkaša i zatražili od djelatnika da im predaju novac, što su oni i učinili. Vrata su zaglavili s protupožarnim aparatom.
Vrijeme se mjerilo u sekundama, a pljačkaši su nakon izlaska iz poslovnice krenuli u pravcu Stubičkih Toplica. Pljačkaši su imali kratko oružje, vjerojatno pištolje.


Prema riječima očevidaca saznajemo da se radi o trojici 20-godišnjaka, vjerojatno iz Zagreba, jer je policija pretraživala sva vozila sa zagrebačkim tablicama.

Mladići su bili odjeveni u tamno plave kombinezone, imali su kape i ruksake, a navodno su primijećeni dok su stavljali maske na glavu. Tada su očevici primijetili da se radi o dvadesetogodišnjacima, od kojih je jedan imao bradu.

Policija je nakon pljačke zaustavljala sva vozila na cesti, uključujući i kamione i autobuse, a u pomoć su pozvali i specijalce. Sve prometnice oko Oroslavja i Stubičkih Toplica bile su blokirane, nadzirali su ih policajci i naoružani specijalci.

Pročitajte više