Osama bin Laden najavio novi napad na SAD

ARAPSKA televizija Al-Jazeera objavila je novu poruku Osame bin Ladena u kojoj najtraženiji svjetski terorist najavljuje nove napade na SAD.

"Vidjeli smo eksplozije u mnogim Europskim zemljama. Samo je pitanje vremena kada će se slične akcije dogoditi u Americi. One su u tijeku i uskoro će te čuti o njima." - navodi se u audio poruci koju je popodne emitirala Al-Jazeera.

Analitičari američke obavještajne službe potvrdili su da je audio snimka na kojoj se prijeti novim napadima autentična poruka Osame bin Ladena, rekao je dužnosnik CIA-e.

"Nakon tehničke analize vjeruje se da glas na snimci pripada Osami bin Ladenu" - rekao je dužnosnik pod uvjetom da ostane neimenovan.

Potvrda autentičnosti snimke definitvno je odbacila nedavno spominjanu mogućnost prema kojoj je prvi čovjek Al-Qaide mrtav.

Naime, prije nekoliko dana direktor odsjeka za proučavanje terorizma pri Australskom Nacionalnom Sveučilištu dr. Clive Williams izjavio je da je, sudeći po dokumentima koje je dobio od jednog indijskog kolege, bin Laden ili mrtav ili teško bolestan.

Njegovoj tvrdnji išla je u prilog i činjenica da Bin Laden od prosinca 2004. godine nije osobno uputio niti jednu poruku javnosti.

I.K.

Pročitajte više