Osiguranje Uniqua bogatije za 194 milijuna eura

UNIQUA - najveća austrijska osiguravateljska tvrtka, objavila je rezultat poslovanja za prvih devet mjeseci ove godine gdje je povećala svoju neto dobit za 56 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine te je sadašnje neto stanje 194 milijuna eura.

Dobit prije oporezivanja povećana je za 46,3 posto, odnosno, 280 milijuna eura što može zahvaliti širenju svog poslovanja na središnju i istočnu Europu, tvrdi austrijski osiguravatelj. Tako je procjena godišnje dobiti povišena sa 320 na 340 milijuna eura.

Ukupne premije sklopljene u Uniqua osiguranju iznosile su 3,24 milijarde eura u odnosu na 3,45 milijardi u prvih devet mjeseci prethodne godine, pri čemu je udjel poslovnih operacija u istočnoj Europi u toj vrijednosti bio više od 24,1 posto veći u odnosu na prošlu godinu. Ukupni udio operacija Uniqua grupe u toj regiji iznosio je 14,7 posto.

Osiguravatelj je najavio da će otpisati imovinu u obliku obveznica u vrijednosti 35 milijuna eura, uz napomenu kako bi do kraja ove godine mogao otpisati već 20 do 30 milijuna eura.

V.M.

Pročitajte više