Osijek: gradska strategija za skrb o invalidima

Predstavnici osječkog Gradskog poglavarstva i Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske (ZSOIH) zaključili su na današnjem sastanku kako će grad Osijek utemeljiti povjerenstvo, čija će zadaća biti izrada gradske strategije za promicanje prava i zaštitu dostojanstva invalidnih osoba.

Tijekom razgovora s članom osječkog Gradskog poglavarstva Željkom Bugarićem istaknuto je kako je, unatoč postojanju takve strategije na nacionalnoj razini, koja je donesena prije dvije godine, potrebno donijeti i strategije u lokalnim zajednicama budući da svaka takva zajednica ima svoje specifičnosti.

Predsjednik ZSOIH-a Zorislav Bobuš rekao je kako osobe s invaliditetom čine gotovo 10 posto stanovništva RH te da je skrb o njihovim potrebama problem čitavog društva.

Predstavnici ZSOIH-a i grada Osijeka ocijenili su kako u tome gradu ima dobrih primjera prilagođavanja potrebama osoba s invaliditetom, ali da još uvijek ima ustanova koje su zbog svoje neprilagođenosti nedostupne invalidima, te da jedna od prvih investicija na tom području treba biti izgradnja dizala u osječkom Domu zdravlja.

(Hina) xivuc ydd

Pročitajte više