Osijek: Otvoren prodajni centar "baumax"

U OSIJEKU je večeras otvoren prodajni centar austrijske tvrtke "Baumax" u gradnju kojeg je ta tvrtka uložila 50 milijuna kuna i u kojem je zaposleno 56 radnika.

To je treći "Baumaxov" prodajni centar izgrađen u Hrvatskoj osim u Varaždinu i Zagrebu. U njemu će na oko 7000 četvornih metara biti ponuđeno oko 35.000 proizvoda iz područja gradnje, alata, stanovanja i vrtlarstva.

Član Uprave "Baumaxa" Alois Peninger rekao je na konferenciji za novinare kako ta tvrtka u Hrvatskoj trenutačno zapošljava 220 radnika i planira otvoriti ukupno 15 prodajnih centara, od kojih iduće godine u Splitu, Zadru te drugi centar u Zagrebu.

Dodao je kako je Hrvatska šesta država u kojoj "Baumax" otvara svoje prodajne centre. Ta tvrtka ima ukupno 120 centara, od toga 70 u Austriji, ostvaruje promet od milijardu eura, a iduće godine u Hrvatskoj očekuje promet od 350 milijuna kuna, kazao je Peninger.

Direktor "Baumaxa" za Hrvatsku Christian Winkler kazao je kako se otvorenjem osječkog centra prvi put u Hrvatskoj predstavlja i novi prodajni koncept, u kojem su ključna četiri prodajna odjela, radi bolje preglednosti, označeni zasebnim bojama.

(Hina) ivuč jn

Pročitajte više