OSIJEK-OTVORENA IZLOŽBA KERAMIKE ZLATE RADEJ

U osječkoj Galeriji likovnih umjetnosti večeras je otvorena izložba keramike zagrebačke autorice Zlate Radej "Zemljazrak" na kojoj se autorica osječkoj publici predstavila s 40 radova.

To je prva izložba te umjetnice u Osijeku. Predstavljeni radovi su izbor od početka stvaralačkog rada do danas, kazala je Marina Bagarić, autorica izložbe, voditeljica zbirke keramike zagrebačkog Muzeja za umjetnost i obrt predstavljajući večeras rad Zlate Radej, poznate kiparice, slikarice i dizajnerice.

Zlata Radej je o govoreći svojem radu rekla da voli raditi u keramici, jer je to materijal s kojim najbolje može izraziti svoje poruke. Omiljena tema su mi ženski likovi u svim vremenima i prostorima, dodala je. Autorica također rado svoje radove u keramici oslikava s motivima ptica i šišmiša.

Poznata keramičarka često je boravila u inozemstvu, u tvornicama keramike. Argentinska tvornica Hardford Porcelana Americana u Buenos Airesu od 1976. godine proizvodi servis za čaj "Atal" prema dizajnu Zlate Radej. Njezini su radovi nagrađivani na brojnim izložbama u zemlji i inozemstvu.

(Hina) vs vkn

Pročitajte više