Osječke stare razglednice i plakati na izložbi u Muenchenu

Na međunarodnoj izložbi u Muenchenu, koja se otvara 6. ožujka, bit će predstavljene stare razglednice Osijeka i plakati od kraja 19. stoljeća do 1941. godine, izvijestio je na današnjoj konferenciji za novinare dr. Stjepan Sršen, ravnatelj Državnog arhiva u Osijeku.

Rezultat je to suradnje hrvatsko-bavarske komisije za kulturu, a 51 stara razlednica Osijeka i 30 plakata veličine 60 puta 90 centimetara prikazuju kulturnu, graditeljsku i ostalu osječku povijest iz toga razdoblja, te govore o znatnom doprinosu Osijeka srednjoeuroskoj kulturi, kazao je dr. Sršen.

Sudjelovanje na izložbi dr. Sršen je ocijenio ´izuzetno važnim za daljnju suradnju jer prikazani Osijek iz toga razdoblja oslikava kolike su sličnosti kultura dvaju naroda´.

Tijekom izložbe, koja će biti otvorena mjesec dana, bit će održano i predavanje o kulturnom dopinosu Nijemaca u Slavoniji.

Na starim razglednicama Osijeka prikazani su najljepši motivi - osječka katedrala, Kapucinska ulica, glavni trg i ostalo, kazao je dr. Sršen.

Pročitajte više