Osječki ljubavnici dogovorili samoubojstvo?

DVOJE ljubavnika pronađenih na krevetu unutar obiteljske kuće u Vlašićkoj ulici u Osijeku, planiralo je samoubojstvo, otkrili su istražitelji u oproštajnom pismu, koje su našli pored kreveta.

U njemu 48-godišnji Branislav Štoos navodi kako je čitavu stvar isplanirao s 46-godišnjom Vesnom Veger. Prema nalazima obdukcije, on je Veger prvo udario čekićem u glavu te ju izbo nožem po tijelu.

Prvo ubio nju pa sebe

Nakon što se pobrinuo za kraj svoje ljubavnice, Štoos je istim čekićem izudarao sebe po glavi da bi se potom izbo nožem po vratu, trbuhu i prsima. Kao i kod njegove ljubavnice, ubod u prsa bio je koban i za njega.

Štoos, koji je 25 godina radio kao nastavnik u Osnovnoj školi "Mijat Stojanović" u Babinoj Gredi, čitavu je tragediju najavljivao rodbini i bivšoj supruzi. Susjedi u Vlašićkoj ulici pak kažu kako se on stalno svađao sa svojom ljubavnicom. "Jedno ga vrijeme nismo vidjeli ali je nedavno ponovno počeo dolaziti", pričaju.

Veza s Veger ga upropastila

"Bio je oličenje poštenja, mrava nikad nije zgazio! Nikada glas nije povisio na učenike", kazao je potreseni ravnatelj škole u Babinoj Gredi, Damir Gugić, prenosi Jutarnji list. Otkako je ušao u ljubavnu vezu s Veger, počeo je iznenada propadati, objasnio je ravnatelj.

"Znao je sjediti u zbornici i gledati u jednu točku. Pokušali smo mu pomoći, ali se potpuno zatvorio", istaknuo je Gugić. Štoos je iza sebe ostavio propali brak i dvije kćeri studentice. Iako je bio u vezi s Veger, on je i dalje bio dijelio kuću s bivšom suprugom.

K.S.
Foto: Index (Arhiva)

Pročitajte više