OSLOBOĐEN JORDANSKI VOZAČ OTET U IRAKU

Jordanskog vozača kamiona koji je bio otet u Iraku otmičari su u četvrtak pustili na slobodu, priopćilo je jordansko ministarstvo vanjskih poslova, pošto je poduzeće u kojemu je radio vozač objavilo da će se povući iz Iraka.

"Jordanac Turki al-Breizat kojeg je iračka skupina otela prije dva dana, danas je oslobođen", izvijestio je službeni predstavnik ministarstva, kako navodi službena jordanska agencija Petra.

"Bivši talac sada je u jordanskom veleposlanstvu u Bagdadu", dodao je.

Njegovo je oslobađanje "rezultat intenzivnih napora ministarstva vanjskih poslova u suradnji s našim veleposlanstvom u Bagdadu, kao i posredovanja uglednih građana Falluje", kazao je ne navodeći potankosti.

Katarska tv-postaja Al-Jazeera objavila je u utorak videosnimku na kojoj skupina koja se naziva Brigade lavova ujedinjenja tvrdi da je otela Breizata i prijeti da će ga smaknuti za 48 sati ukoliko se njegov poslodavac, jordansko prijevozno poduzeće Abu al-Shih, ne povuče iz Iraka.

Otkako su u Iraku zaredale otmice stranaca otmičari su ubili više od dvadeset talaca. Jordan je dosad uspio postići oslobađanje osmero svojih državljana koji su oteti u srpnju i u kolovozu.

(Hina) xvrad ysb

Pročitajte više