Osmo nacionalno natjecanje mladeži Hrvatskog crvenog križa

PREDSJEDNIK Hrvatskog Crvenog križa Jadranko Crnić otvorio je danas Osmo nacionalno natjecanje mladeži Hrvatskog Crvenog križa na kojem se u Novskoj u okviru 19 ekipa mladeži i 20 ekipa podmlatka okupilo 195 natjecatelja iz 20 županija Hrvatske.

Na 39 lokacija u gradu natjecatelji su pokazali znanja i vještine u pružanju pomoći unesrećenima te poznavanju pokreta Crvenog križa.

Nazočne je pozdravio i Nenad Javornik, predstojnik Hrvatskog Crvenog križa, te u ime pokrovitelja Sisačko-moslavačke županije saborska zastupnica Ivanka Roksandić. U ime domaćina dobrodošlicu im je poželio gradonačelnik Antun Vidaković.

Pored mnogobrojnih građana i članova, volontera i djelatnika Crvenog križa iz cijele Hrvatske, natjecanje je pratio i Grga Ivezić, državni tajnik središnjeg državnog Ureda za upravljanje državnom imovinom.

Domaćini su se za natjecatelje i mnogobrojne djelatnike Crvenog križa pripremili i niz zabavnih programa, a proglašenje najboljih bit će obavljeno večeras u 20 sati prije koncerta estradnih izvođača.

Pročitajte više