Osnivač Tornada oslobođen optužbe da je prijetio novinaru

Foto: Zadarski list

NA Općinskom sudu u Zadru pod predsjedanjem suca Tomislava Šimića danas je donesena nepravomoćna presuda prema kojoj je osnivač navijačke skupine Tornado i njen počasni predsjednik, Boris Marin zvan "Boro Poštar" (na slici) oslobođen optužbe da je prijetio novinaru Slobodne Dalmacije, Ivici Nevešćaninu.

Nevešćanin stao u obranu kolege Žure, ali je taj tekst povrijedio Marina koji mu je odgovorio objavom na Facebooku

Podsjetimo, Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je optužnicu protiv Marina zbog navodnog počinjenja kaznenoga djela prijetnje jer je Marin kao reakciju na prethodno objavljen članak Nevešćanina, koji je u svom tekstu o Tornadu napisao između ostaloga i sljedeće:

"Kad čovjek malo bolje razmisli, zašto se ta nakupina ljubitelja domaćih izdajnika, fašista, rasista, šovena, luzera, huligana i primitivaca uopće kiti imenom Tornada. Otkud im za to pravo? Tornado je naime snažan i razoran vjetar. U zadarskoj društvenoj klimi postao je promaja."

Ova reakcija Nevešćanina bila je svojevrsni odgovor na povike "Žura cigane", "Žura Turčine, napuši se kurčine" koji su se na utakmici ABA lige između Zadra i Mega Leksa orili dvoranom Krešimira Ćosića, kada je, što je za svaku osudu, novinar Slobodne Dalmacije, Dražen Žura brutalno izvrijeđan.

Sudac je ustvrdio kako Boris Marin nije prijeto novinaru Nevešćaninu

Dan nakon odigrane utakmice i komentara kojega je Nevešćanin objavio na portalu Slobodne Dalmacije, oglasio se i osnivač Tornada, Boris Marin. On je 15. listopada oko 11 sati na svom Facebook profilu objavio sadržaj sljedećeg sadržaja:


"Dogovor je pa, novinar Nevešćanin iz Zadra leti ća" uz svoju fotografiju u društvu pet mladih navijača, te "Ovaj put ti zadarski Tornado oprostiti neće, niti će ti zaboraviti, kunem ti se životom, ti si jedini novinar u povijesti zadarske košarke, jedini i prvi, a kunem ti se životom i zadnji, koji je na ovaj bestidni način, neistiniti način, grubo nasrnuo na djecu ovog grada iz kojeg ti nisi", "Razbojniče u to budi siguran, ovaj put si zagriza svojom glupošću i bezobraznošću malo veći zalogaj, ovaj put ti to zadarski Tornado neće oprostiti", "Uživaj pičko u onom što si izasra i živi sa spoznajom da se govno jedno u životu sve vraća i plaća".

Upravo taj komentar i priložena fotografija poslužili su Nevešćaninu da prijavi Marina policiji, što je on i učinio, a danas je i objavljena nepravomoćna presuda prema kojoj Marin nije kriv.

"Mi smo danas na sudu predložili nekoliko svjedoka, no gospodin Nevešćanin je tražio njihovo izuzeće. On je danas na sudu rekao i da ne može noćima spavati i da ga je strah za svoj život. Kazao je da se boji prolaziti ulicama Zadra gdje se može susresti sa mnom i Tornadom. Međutim, sudac Šimić je to pobio danas na sudu jer je činjenica da smo se gospodin Nevešćanin i ja u posljednje dvije godine puno puta sreli i nikad mu nisam rekao niti jednu jedinu riječ. Drago mi je da sam nepravomoćno oslobođen.", kazao je Marin za Index.

Nevešćanin bez komentara na presudu, ali je najavio da će u privatnoj tužbi od Marina tražiti 80 tisuća kuna

Za komentar smo upitali i Ivicu Nevešćanina, no on nam je kratko poručio da nema nikakvih komentara. Za podsjetiti je i kako je na prošlom ročištu koje je bilo odgođeno radi toga što se Borisa Marina na suđenju pojavio bez odvjetnika, Nevešćanin u sudnici kazao da će privatno tužiti Marina i od njega tražiti naknadu na ime neimovinske štete koju mu je pričinio Marin i to u iznosu od 80 tisuća kuna.
 

Pročitajte više