Ostaje li pulska bolnica bez medicinskih sestara? 10 ih ima diplomu iz Kragujevca

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

OPĆA bolnica Pula koja već ima problem s kadrovima, mogla bi odjednom ostati bez 10 medicinskih sestara, što je posljedica afere s lažnim diplomama u Srbiji, piše Glas Istre.

Na Univerzitetu u Kragujevcu studij je završilo i 10 medicinskih sestara koje su trenutno zaposlene u pulskoj Općoj bolnici. U slučaju da im se diplome ponište, one će izgubiti licencu te više neće moći raditi u zdravstvenom sustavu.

"Za rad svih zdravstvenih djelatnika u OB Pula neophodna je odgovarajuća licenca za rad koju izdaju mjerodavne komore RH. Djelatnici su dužni priložiti odgovarajuću licencu i u slučaju promjene statusa, napredovanja, stjecanja dodatnih kvalifikacija i specijalizacije te se licence sukladno propisima i obnavljaju svakih četiri, pet ili šest godina, ovisno o tipu licence i kvalifikaciji", rekao je za Glas Istre dr. Ivica Fedel, zamjenik ravnateljice bolnice Irene Hrstić.

U bolnici zaposleno 557 medicinskih sestara/tehničara

Dr. Fedel kaže da informacije o istrazi koja je pokrenuta u Srbiji bolnica ima samo iz medija. Kaže da je trenutno nemoguće iznositi mišljenje o situaciji jer treba vidjeti u kojem će se smjeru razvijati istraga.

"OB Pula će kao i uvijek do sada postupiti sukladno propisima Republike Hrvatske i nadležnih tijela", kaže Fedel te pojašnjava da je u toj bolnici zaposleno 557 medicinskih sestara/tehničara, od čega je 160 prvostupnica sestrinstva.

Njih 36 ima završen diplomski sveučilišni studij sestrinstva, piše Glas Istre.

Pročitajte više