Oštetio vozila na Rabu, zaustavio promet na državnoj cesti i ozlijedio policajca

Ilustracija: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Službe općeg kriminaliteta PU primorsko-goranske i Policijske postaje Rab, kazneno je prijavljen 43-godišnji hrvatski državljanin zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela oštećenja tuđe stvari te prisile prema službenoj osobi.

Riječ je o osumnjičeniku koji je jučer, oko 11.30, na području Barbata na Rabu bez ikakvog razloga, služeći se drvenim i kamenim predmetom, oštetio pet parkiranih vozila (četiri osobna i jedno teretno vozilo) u vlasništvu hrvatskih i stranih državljana.

K tome je u istom mjestu oštetio dijelove rasvjete i videonadzora na trgovini u vlasništvu pravne osobe. Materijalna šteta procjenjuje se na najmanje 10.000 eura, izvijestila je PU primorsko-goranska.

Blokirao promet na državnoj cesti i udario policajca

Dolaskom policijskih službenika 43-godišnjaka su našli kako sjedi na sredini kolnika državne ceste Barbat-Mišnjak, čime je nedozvoljeno blokirao promet. Prilikom uhićenja ometao je i postupanje policije pružajući aktivni otpor, a pri tome je i fizički napao policijskog službenika udarcem u lice te ga lakše ozlijedio.

Osumnjičeni 43-godišnjak je za navedena kaznena djela oštećenja tuđe stvari i prisile prema službenoj osobi kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku.

Također je i prekršajno sankcioniran u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama zbog nedozvoljenog blokiranja prometa na državnoj cesti, priopćila je primorsko-goranska policija.

Pročitajte više