Osude terorističkog atentata u Tel Avivu

WASHONGTON, Berlin, Pariz i London osudili su u nedjelju navečer dvostruki samoubilački atentat u Tel Avivu u kojem je poginulo dvadesetak ljudi, a stotinjak ranjeno.

´Predsjednik napade osuđuje najstrožim mogućim rječnikom. Ima onih koji žele upropostiti mirovni proces, ali Sjedinjene Države neće odustati´, rekla je glasnogovornica Bijele kuće Claire Buchan.

Njemački ministar Joscka Fischer osudio je atentat u Tel Avivu i apelirao da se na Bliskom istoku uspostavi mir kako bi se prekinuo ´začarani krug nasilja´.

´Njemačka vlada najoštrije osuđuje užasne i zločinačke atentate u Tel Avivu. Terori i nasilje ne mogu se pravdati i oni ne mogu osigurati postizanje nijednog političkog cilja´, rekao je u priopćenju šef njemačke diplomacije.´Međunarodna zajednica je napravila mirovni plan koji može izvesti dvije strane iz začaranog kruga tragičnog nasilja´, rekao je Fischer.

Atentate je osudio i francuski predsjednik Jacques Chirac. ´Terorizam je neprihvatljiv s moralnog stajališta. Oni koji mu pribjegavaju samo još više kompomitiraju potragu za mirom´, priopćio je ured francuskog predsjednika.

Britanski ministar vanjskih poslova Jack Straw snažno je osudio ´grozni čin nasilja koji ničemu ne služi´.

Pročitajte više