Osuđeni narkodiler Bujanec tužio News Bar zbog povrede časti i ugleda

Foto: Facebook, screenshot: YouTube

IAKO su se čak i njegove pristaše prije nekoliko mjeseci nasmijale na vijest da voditelj i osuđeni diler kokaina Velimir Bujanec tražio demantij članka objavljenog na portalu News-Bar.hr (za koji je svima jasno da objavljuje isključivo izmišljene vijesti), smijeh je zamro kad se doznalo da Bujanec tuži autore spomenutog portala.

Iako je iza njega uhićenje i priznanje da je kokainom plaćao seks s prostitutkom, Bujanec je uvjeren da je izmišljeni satirički tekst "Hitna pomoć oživljavala Bujanca nakon vijesti o zapljeni kokaina vrijednog 44 milijuna eura" ono što mu je povrijedilo čast i ugled. S obzirom na to da je Bujanec prije godinu dana izjavio da ima princip da ne tuži novinare, očito mu do principa ipak nije toliko stalo.

"Ne vidim ništa sporno u Bujančevoj izjavi da nikada ne bi tužio niti najgoreg neprijatelja. To samo znači da nas on smatra prijateljima, stoga smo zaslužili povlašteni parnični termin. Vjerojatno je od prijatelja iz HNiP-a čuo da News Bar širi rasnu i etničku netrpeljivost pa je pomislio da se zalažemo za iste vrijednosti", kaže za Index Vlado Lucić, osnivač News Bara.

Prije mjesec dana Bujanec je pak branio "satiru", tvrdeći da se njom poslužio Marko Jurič u emisiji u kojoj je pozvao: "Pripazite kada se šećete Cvjetnim trgom, pogotovo majke s djecom, da ne bi koji od tih četničkih vikara istrčao iz crkve i u svojoj maniri klanja izveo svoj krvavi pir na našem najljepšem zagrebačkom trgu koji bi možda trebalo obilježiti tablama 'pazi, oštar četnik u blizini'".

S obzirom na to da je donedavni potpredsjednik HNIP-a, odnosno Hrvatskih novinara i publicista, a danas vršitelj dužnosti ravnatelja HRT-a, Siniša Kovačić prije nekoliko tjedana maknuo emisiju "Montirani proces" s HRT-a, ovo je drugi udarac koji je ekipi News Bara zadao neki od članova HNIP-a, u ovom slučaju jedan od njegovih osnivača Velimir Bujanec. 

Pročitajte više