Osumnjičeni inspektor tuži Globus zbog članka o silovanju mlade Zagrepčanke

NOVICA BOGDANOVIĆ, policijski inspektor kojeg se sumnjiči da je silovao 23-godišnju djevojku iz Zagreba tužio je Europapress holding te traži 300 tisuća kuna.

Zbog članaka u tjedniku Globus s naslovom "Ispovijest seksualne robinje inspektora MUP-a" Bogdanović će tražiti naknadu štete od 300 tisuća kuna, javlja Novi list.

Podsjetimo, krajem studenoga objavljen je članak u kojem se navodi kako je inspektor MUP-ova Odsjeka za potrage u Odjelu za kriminalne evidencije Novica Bogdanović već više od godinu dana psihički uništavao 23-godišnju Ivanu M.  Navodno ju je tri puta silovao, nazivao je kurvom i prijetio da će njene roditelje izbaciti iz stana ako o svemu progovori.

Djevojka je, osim za nekoliko slučajeva silovanja, Bogdanovića optužila da ju je pratio, uznemiravao, maltretirao i prijetio joj, zloupotrebljavajući pritom svoju policijsku dužnost.

Protiv njega je zatim pokrenuta istraga te je privremeno udaljen s dužnosti.

Bogdanović je tužbu podnio Općinskom sudu u Zagrebu zbog "nedoknadive štete u vidu psihičke boli" izazvane člankom i objavljenim fotografijama koje su, kako navodi, iz njegove privatne arhive.

"Novinarski navodi, u opisanoj uredničkoj opremi članka i naslovnice, su za tužitelja uvredljivi i klevetnički, a po objektivnim kriterijima ocjenjivanja su jednostrani, tendeciozni i senzacionalistički." - navodi se u Bogdanovićevoj tužbi.

Policijski inspektor bio je izložen svakodnovnom pritisku, uvredama i zadirkivanju te je "gotovo zauvijek kompromitiran i u javnosti obilježen kao manijakalni silovatelj".

Pročitajte više