Osumnjičeni za ubojstvo mladića u Zagrebu u kući držao eksploziv, bombe, automatske puške...

Foto: Facebook
 
DŽEMAL Paloš "Kobra", osumnjičenik za ubojstvo dvadesetdevetogodišnjeg Ante Škembera na zagrebačkoj Sloboštini, u svojem je domu u Velikom Polju imao poveći arsenal oružja. 
 
Pretragom njegove kuće policija je pronašla dvije improvizirane eksplozivne naprave, automatsku pušku marke FAL kalibra 7,62 mm s pripadajućim streljivom, 10 upaljača UPMAH-2, četiri trotilska metka od 200 grama, pet ručnih bombi M-75, desetak protupješačkih mina PMA-2, dvije tromblonske mine M-60 uz još dvije mine nepoznatog proizvođača i više stotina metaka raznih kalibara. 
 
Ubo nožem i vratio se u autobus, nastavio put prema kući
 
Podsjetimo, mirovljenik i otac troje djece, Džemal Paloš je osumnjičen da je na Uskrs, na autobusnoj stanici u Aveniji V. Holjevca, nakon bizarne svađe oko kupovine autobusne karte, izgurao Škembera iz autobusa. Vani se nastavila tučnjava između njih dvojice u kojoj je Paloš nožem ubo Škembera potom se vratio u autobus i nastavio put prema Velikom Polju. Mladić je ubrzo nakon toga preminuo.
 
Nedugo nakon što je u medijima objavljeno kako je mladić ubijen nožem jer nije htio kupiti kartu u autobusu za Veliku Goricu, Paloš je pobjegao u Dalmaciju gdje je i uhićen. U petak je priveden na Županijsko državno odvjetništvo.
 
Paloš je za sebe tvrdio kako je bio zapovjednik rezervnih snaga MUP-a u Pakračkoj Poljani na svjedočenju Tomislavu Merčepu, a odlikovan je Redom Hrvatskog pletera za osobit doprinos razvitku i ugledu Republike Hrvatske i dobrobiti njezinih građana. 

Pročitajte više