Otac blizanki koje je rodila 13-godišnja Romkinja uhićen, obitelj presretna zbog prinova

DOK ZAGREBAČKA policija provodi kriminalističku obradu nad ocem blizanki koje je u ponedjeljak na svijet donijela maloljetna romska djevojčica Robija Aljić, koja još nije napunila 14 godina, i njegova i njena obitelj pucaju od ponosa i sreće. "Djeca su veliki blagoslov", poručio je svim skepticima ponosni djed dviju novorođenih djevojčica.

> Najmlađa mama u Hrvatskoj: U Zagrebu 13-godišnja Romkinja rodila blizanke

"Kako ne bi bili sretni. To su mi prvi unuci. Živi su i zdravi, zdrava je i moja snaha i mojoj sreći nema kraja. Mi Romi volimo imati puno djece jer djeca su veliki blagoslov. Moja prabaka imala ih je 22. Moja majka imala ih je osam. Ja ih imam četvero, a i nadam se da će i moj sin nastaviti tu tradiciju. Zvali smo i roditelje moje snahe koji su oduševljeni, ali zbog financijskih poteškoća nisu mogli doći iz Bosne", ispričao je Jutarnjem listu Agon Hrustić.

Najmlađa mama u Hrvatskoj stanuje na zagrebačkom Žitnjaku, a sa ocem blizanki, 16-godišnjim Damir Hrustić živi već dvije godine, a mladi par se i vjenčao. "Upoznali su se prije tri godine. Godinu dana su aškali, a onda su se odlučili oženiti. Nakon što su dobili blagoslov obitelji, zajedno sa sinom sam išao u prošnju kod mladenke u Bosnu. Njezini roditelji su bili jako zadovoljni odabirom svoje kćerke te su pristali na brak. Slavlje je bilo organizirano pod šatorom u našem dvorištu prije dvije godine. Kod nas Roma ovo je normalno. Mi se rano ženimo, brzo dobivamo djecu pa ne znam zašto bi moj sin dobio neku kaznu", kaže Hrustić o činjenici da su mu sina, u pratnji majke, odveli na razgovor u policiju zbog počinjenja kaznenog djela spolnog odnošaja sa djetetom.

Mnogočlana obitelj Hrustić stanuje u trošnih dvadesetak kvadrata, ali je i to bilo dovoljno prostora za sve razdragane članove obitelji, prijatelje i susjede koji su sa djedom Agonom Hrustićem slavili rođenje blizanki. Iz Živinica u BiH je stigao čak i ponosni pradjed Smajo. Kako mladi roditelji ne idu u osnovnu školu, neće moći ostvariti ni pravo na porodiljnu naknadu te financijsku pomoć od grada za opremanje djeteta, ali uz njih je presretna obitelj koja navodi: "Blizankama ćemo sve dati. Nemamo puno, ali im ništa neće faliti".

I.M.
Foto: Ronald Goršić/Cropix

Pročitajte više