Otac dječaka ubojice na sud došao u lisicama. Zagrlio se sa suprugom i plakao

Foto: A.H./ATAImages/Pixsell

Vladimir i Miljana Kecmanović, otac i majka ubojice Koste Kecmanovića, ušli su oko 11 sati u sudnicu u beogradskoj Palači pravde, gdje im je počelo suđenje.

Vladimir Kecmanović je ušao u sudnicu s lisicama na rukama i prošao je pored supruge kimnuvši joj glavom, no nisu ostvarili nikakvu komunikaciju, opisuje Blic.

Dodaje kako im je pri izlasku iz sudnice dozvoljen kontakt te da su se zagrlili i briznuli u plač.

Roditelji žrtava koji su došli na suđenje sjedili su iza njih u sudnici.

Podsjetimo, danas je počelo suđenje ocu i majci dječaka koji je 3. svibnja prošle godine u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar ubio devetero djece i čuvara te škole.

Još jedno ročište je zakazano za sutra. Pored njih, optuženi su i Ratko I., vlasnik streljačkog kluba u kojem je dječak učio pucati, ali i instruktor u tom klubu Nemanja M., piše Telegraf.

Optužnicom Višeg javnog tužiteljstva u Beogradu je predloženo da sud Vladimira Kecmanovića osudi na maksimalnu kaznu zatvora od 12 godina, majku Miljanu Kecmanović na kaznu zatvora od dvije i pol godine, dok je za vlasnika streljačkog kluba Partizan practical shooting Ratka I. i instruktora u tom klubu Nemanju M. predložena kazna zatvora od po tri godine.

Protiv roditelja se vode još dva parnična postupka

Vladimira Kecmanovića optužnicom se tereti za teško djelo protiv sigurnosti jer je svog 13-godišnjeg sina obučavao da rukuje zračnim i vatrenim oružjem, vodio ga u streljanu, što nije primjereno dječakovom uzrastu, kao i jer oružje nije čuvao na siguran način, kako je to predviđeno zakonom.

Više javno tužiteljstvo neposredno je optužilo i majku dječaka Miljanu Kecmanović zbog kaznenog djela nedozvoljene proizvodnje, držanja i nošenja oružja i eksplozivnih materija. Predsjednik Streljačkog kluba i instruktor u tom klubu optuženi su za davanje lažnog iskaza.

Protiv oca i majke vode se i dva parnična postupka po tužbama članova obitelji ubijenih za naknadu nematerijalne štete uslijed smrti bliskog lica.

Pročitajte više