Otac, majka i djed uhićeni zbog zlostavljanja devetogodišnjaka

PROTIV oca, majke i djeda devetogodišnjeg dječaka iz Zagreba podnesena je kaznena prijava zbog osnovane sumnje da su ga niz godina verbalno i fizički zlostavljali.

Nakon što ga je majka 2000. godine napustila, dječak je 2004. godine pravomoćnim rješenjem suda pripao ocu, koji je odgoj sina povjerio baki i djedu s kojima je živio u istoj kući. Otac i djed verbalno su i fizički zlostavljali dječaka, što je kod djeteta izazvalo emocionalni stres i asocijalno ponašanje.

Dječak je nerijetko bio metom i fizičkog zlostavljanja, pri čemu je 2005. godine bio pretučen od strane djeda, što je na dječakovu tijelu ostavilo i vidljiv ožiljak.

Kako Index doznaje od glasnogovornice PU zagrebačke Aleksandre Ljube, nakon što je majka K.S., koja se tereti da je počinila kazneno djelo neizvršavanja mjera za zaštitu djeteta, napustila dijete, ono je nastavilo živjeti s ocem, a zatim su uslijedile brojne policijske intervencije zbog prijava obiteljskog nasilja.

Zlostavljanje su prijavili Centar za socijalnu skrb te Poliklinika za zaštitu djece grada Zagreba, a u kojoj je dječak nekoliko puta završio zbog nanešenih ozljeda.

Dječakov otac, 29-godišnji D.S., njegova 29-godišnja majka K.S. te 71-godišnji djed M.S. zadržani su u policiji, pri čemu je dječak trenutno ostao s bakom.

Protiv oca je pokrenut kazneni postupak zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo zapuštanja i zlostavljanja djeteta, dok se majka tereti da nije vodila brigu o potrebama djeteta te njegovoj prehrani, njezi, zdravlju, odijevanju i stanovanju.

U Centru za socijalnu skrb u Zagrebu za sada nismo uspjeli dobiti nikakav komentar u vezi slučaja.

B.S.
 

Pročitajte više