Otac Natasche Kampusch završio u zatvoru

UHIĆEN je otac mlade Austrijanke koja je sa 10 godina bila oteta 1998. godine te zlostavljana od strane svoga otmičara osam godina.

Austrijski mediji pišu da je Ludwig Koch, otac Natasche Kampusch, u srijedu završio u zatvoru. Koch je uhićen zato što nije platio kaznu od 480 eura muškarcu kojega je fizički napao te kojega je ranije optužio da je umiješan u otmicu njegove kćeri. Austrijski mediji nisu objavili koliko će Koch biti iza rešetaka, a nit pravosuđe nije komentiralo cijeli slučaj.

Natascha Kampusch je otvorila dječju bolnicu u Šri Lanki. Stanovnica Beča, koja je jednom rekla da je živjela život "samotnjaka" nakon što je pobjegla od zlostavljača Wolfganga Priklopila, objasnila je da je izgradnja novog odjela bolnice stajalo 50 tisuća eura.

Polovinu novca je sama prikupila, dok je ostatak došao od donatora koji su dali sredstva njezinoj humanitarnom fondu. Otmičar Natashe Kampusch je počinio samoubojstvo nekoliko sati nakon što mu je pobjegla iz kuće. Kampusch je financijski pomogla i žrtvama incesta, "austrijskog monstruma" Josefa Fritzla.

Pročitajte više