Otac osnovca angažirao Prosvjetnu inspekciju: Diskriminirali su mi sina samo zato što je iz BiH

OTAC UČENIKA 6. razreda Osnovne škole "Ksavera Šandora Gjalskog" u Donjoj Zelini odlučio je ispisati sina iz škole, jer vjeruje da ga drugi ga učenici stalno vrijeđaju i zlostavljaju samo zato što su doselili iz BiH, piše Novi list. Sin mu je, tvrdi G.Ž., izložen fizičkom i verbalnom nasilju i diskriminaciji, pa će slučaj istražiti i Prosvjetna inspekcija kojoj je poslao pismo.

Roditelj navodi da je svakodnevno vrijeđanje počelo već u školskom autobusu, gdje su dječaku počeli psovati "majku bosansku". "Odi si u svoju Bosnu i jedi si svoju sirotinjsku kalju", navodno je samo jedna od izjava koje je dječak trpio.

"Posjetio sam školsku psihologinju i dvadeset minuta slušao kritike na račun svoga sina, kojega, kako nam je rečeno, treba stisnuti", požalio se ogorčeni otac, a piše Novi list.

Ravnateljica škole u Donjoj Zelini, Branka Dananić, kazala je da je škola poduzela sve mjere da bi riješila probleme sa svojim učenikom.

"Poduzeli smo sve što je u našoj moći da mu pomognemo, angažirali stručno-pedagošku službu škole, kontaktirali centar za socijalnu skrb i policiju", kazala je Novom listu ravnateljica, koja o slučaju ipak nije željela iznositi pojedinosti.

Pročitajte više