Otac prepoznao sina na videu: "To je moj 13-godišnji sin George koji ubija u ime Islamske države"

Screenshot: YouTube

ISLAMSKA država objavila je video na kojemu su prikazana petorica dječaka kako ubijaju kurdske vojnike, a jedan Britanac prepoznao je svog sina među njima.

Britanac, koji je želio ostati anoniman iz sigurnosnih razloga, rekao je medijima da je na videu prepoznao svog trinaestogodišnjeg sina Georga, kojeg nije vidio tri godine.

Britanski mediji pišu da je muškarac izjavio kako je sina dobio s jednom od najtraženijih teroristica Sally Jones 2004. godine, s kojom se ubrzo nakon rođenja djeteta rastao, piše International Business Times.

Ona je potom preuzela islamsku vjeru.

2013. godine se udala za regruta Islamske države i zajedno s njim i djetetom otišla u Siriju. Vjeruje se da je njezin muž poginuo u napadu dronom prošle godine.

"Majka mu je isprala mozak"

Otac dječaka - ubojice kazao je da je ostao užasnut kada je vidio svoje dijete kako pištoljem ubija kurdskog vojnika u narančastom odijelu.

Dodao je da je dječak, kada ga je put video zadnji puta izgledao normalno, ali da mu je "majka isprala mozak".

Sally Jones sada živi pod imenom Sakinah Husein i regrutira djevojke koje se žele boriti s džihadistima. Na Twitteru je objavljivala prijetnje terorističkim napadima u Londonu. Na videu su djeca – ubojice u dobi od 10 do 13 godina, a dječak koji se predstavlja kao Abu Abdulah al Britani je jedini bijelac.

Pročitajte više