Otac pretučenog mladića: Imam dojam da se nešto zataškava

Foto: Anaconda, YouTube screenshot

ĐURĐICA M. (41) i Krešimir I. (56) od četvrtka navečer su kod pritvorskog nadzornika pulske policije, ali ne zbog događaja od 2. rujna ove godine kad su brutalno premlatili i opljačkali Brunu Plišu, sina odvjetnika Miroslava Pliše, već zbog toga što su 20. srpnja oko 3 sata, također ispred Anaconda swinger kluba na rovinjskoj cesti za Valaltu-LIm 12, pretukli 61-godišnjeg Talijana Maurizija P. koji je također bio gost navedenog kluba, javlja Jutarnji.

Miroslav Plišo, otac pretučenog mladića Brune, javio se medijima priopćenjem. Isto je, kako se vidi, poslao i DORH-u.

"Poštovani, iako je proteklo više od 27 sati od izdavanja naredbe Glavne državne odvjetnice, po našem najboljem saznanju još uvijek nije poduzeta niti jedna  radnja protiv osumnjičenih koja je naložena, a trebalo je svega nekoliko sati zamjenik Vlado Ščur nasilnike pusti na slobodu", piše Plišo.

"Napominjem, da napetost na strani žrtava raste i strah i tjeskoba je još veća sve dok se okrivljeni i dalje šetaju okolo i dodatno svojim postupanjem pokazuju agresivnost, samo recentno,  u slučaju hapšenja Đurđice. M. za djelo protiv talijanskog državljana koje je naknadno prijavljeno L.M., čak i  govorom tijela ispoljava neprimjerenu agresivnost, iako je već odavno trebao biti u istražnom zatvoru radi djela koja su vam poznata.

Ova dva djela (žrtva Bruno Plišo i ostali, te  talijanski državljanin M.P.) su povezana samo po tome što su se dogodila na istom mjestu i što je u oba sudjelovala jedna osoba (Đ.M.), ali postupanje vlasti u djelu protiv talijanskog državljana nije alibi da se po prvom ne postupa, a koje djelo je teže i zahvaća veći broj žrtava i djela, čak i oružanog napada na službenu osobu", dodaje.

"Polako ali sigurno i ja osobno i žrtve događaja ali i uznemirena javnost, svi  stječemo dojam da se slučaj i dalje zataškava i da se po njemu namjerno ne poduzimaju radnje, ili blaže rečeno pruža otpor od imenovanog zamjenika i/ili njegovih nadređenih.

Trebali bi znati da svaka sekunda može donijeti novu nevolju, i da nastupi šteta  koja je nepopravljiva. Šta se stvarno mora dogoditi da DORH počne raditi svoj posao za koji je plaćen,  da li zaista želite biti akteri u tom događaju i nakon svega što se dogodilo?

Kao i prvi put o svemu navedenom obavijestio sam sve kojih se tiče, uključivo medije, jer smatram da javnost mora znati što se događa", napisao je u svom dopisu DORH-u.

Pročitajte više