Otac s Havaja u suzama za BBC: Ocean mi je zamalo odnio djecu

Screenshot: BBC

BBC donosi potresnu ispovijest muškarca s Havaja koji je s obitelji bio prisiljen ući u ocean kako bi se spasio od katastrofalnog požara koji je proždirao ljetovalište Lahainu. Kako je Vixay Phonxaylinkham ispričao za BBC, njegova obitelj bila je samo jedna od mnogih koje su morale ući u ocean nad kojim su puhali uraganski vjetrovi kako bi spasili vlastite živote. 

Opisao je dramatičnu situaciju, eksplozije automobila, ali i nekoliko istinski zastrašujućih trenutaka u kojima mu je ocean zamalo odnio djecu.

"Rekao sam da nećemo umrijeti na taj način. Nećemo"

"Moja supruga, naše petero djece i ja, svi smo ušli u ocean. Pronašli smo dasku koja je plutala, svi smo se primili za nju. Oko nas je sve gorjelo. Automobili su eksplodirali. Rasplamsali žar letio je svuda naokolo. Nismo mogli disati. Nije bilo zraka, samo ugljični monoksid. Pronašao sam metalnu ploču te je postavio iznad naših glava jer je vatra bila svuda oko nas. U nekom trenutku ocean mi je zamalo odnio djecu", ispričao je otac u suzama.

"No tu smo gdje jesmo. Preživjeli smo. Držali smo se međusobno. Rekao sam da nećemo umrijeti na taj način. Nećemo", dodao je.

Pročitajte više