Otac studentice iz SAD-a optužen, njene prijateljice prisiljavao na prostituciju

Screenshot: CBS

MUŠKARAC iz SAD-a koji je navodno zlostavljao cimerice i cimere svoje kćeri uhićen je i optužen za iznudu, prisilnu prostituciju i rad, javlja BBC. 

Tužiteljstvo tvrdi da je Lawrence Ray iznudio oko 1 milijun dolara od studenata s njujorškog Sarah Lawrence Collegea te da ih je emocionalno, psihički i seksualno zlostavljao.

Optužbe je prvo iznio New York Magazine, a 60-godišnji Ray, koji je uhićen ovog utorka, negira sve optužbe te tvrdi da su one dio zavjere protiv njega.

Ray je studente počeo zlostavljati 2010. godine

Prema pisanju medija, Ray je počeo zlostavljati studentice 2010. godine kad je došao kod kćerke na fakultet nakon što je pušten iz zatvora.

Preselio se u njen stan, gdje je počeo voditi terapijske sesije. Tijekom tih susreta počeo je saznavati detalje o privatnom životu studentica, kao i o njihovim psihičkim problemima. Neke od njih uspio je nagovoriti da se udalje od svojih roditelja i presele kod njega u stan na Manhattanu. Uvjeravao ih je da im je potrebna njegova pomoć.

Jednom studentu nožem prijetio da će ga raskomadati

Nakon što je zadobio njihovo povjerenje, podvrgavao ih je ispitivanjima u kojima ih je optuživao da su ga željele otrovati ili oštetiti njegovu imovinu. Zahtijevao je od njih priznanje pritom koristeći taktike lišavanja sna, seksualnog ponižavanja te psihičkog nasilja.

Jednom je prigodom, nakon što je mušku žrtvu optužio da mu je oštetila stan, Ray zamahnuo nožem i zaprijetio da će ga raskomadati prisiljavajući ga na lažno priznanje.

Jednu studenticu prisiljavao na prostituciju

Optužen je da je pomoću lažnih priznanja iznuđivao novac, zbog čega su žrtve dizale kredite i trošile roditeljsku ušteđevinu. Vlasti tvrde da je prikupio više od 500.000 dolara od jedne žene koju je prisiljavao na prostituciju, dok je nekoliko drugih prisiljavao na neplaćeni rad.

Iznudio milijun dolara od najmanje pet žrtvi

Sveukupno je optužen da je iznudio oko milijun dolara od najmanje pet žrtava. Iz Sarah Lawrence Collegea su poručili da su otvorili internu istragu nakon što je priču objavio New York Magazine.

Pročitajte više